TREN

Koyu lekeler, kırışıklıklar, donukluk ve sivilce, birçok insanın üstesinden gelmek istediği cilt bakımı sorunlarıdır.
Cilt tabakasının üst katmanına etki eden Mandelik Peeling uygulaması yüzeysel bir kimyasal peeling özelliği taşımaktadır. Mandelik asit, meyve asitleri olarak da bilinen AHA grubuna ait bir asit türüdür. Aşırı hassas ve hassas ciltler içinde oldukça uygun olan Mandelik Asit uygulaması cildini tahriş etmeden cilt lekelerinden kurtulmak isteyenler için bir kurtarıcıdır.

Cilt Bakımında Mandelik Asit Neden Kullanılmalı?

Mandelik asit, acı bademden elde edilen bir tür alfa hidroksi asittir (AHA). Güneş lekeleri, çiller gibi cilt problemleri yaşıyor ve cilt bakımına ihtiyaç duyuyorsanız, mandelik asit ile peeling uygulaması ihtiyaç duyduğunuz desteği sağlayacak bir bileşendir. Diğer AHA türlerine kıyasla daha büyük moleküler yapıya sahip olmasından dolayı daha uzun sürede nüfuz eder. Dolayısıyla cildi tahriş etmez.

Mandelik Asit Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

Mandelik Asit Peeling Uygulaması neredeyse herkesin yaşadığı cilt problemlerinde kullanılmaktadır.

  • Akne İzleri

Birikmiş yağlar, bakteriler, ölü deri hücreleri akne oluşumunu tetiklemektedir. Mandelik Peeling işlemi sebum üretiminin düzenleyen antibakteriyel özelliklere sahip olmasında dolayı sebum üretimini düzenler, gözenekleri açar. Böylelikle daha fazla akne oluşur. Yapılan çalışmalar sonucunda Mandelik Asit diğer bileşenlere yanıt vermeyen akne problemlerinde de etkili olduğunu göstermektedir.

  • Cilt tonu eşitsizlikleri

Birikmiş ölü cilt hücrelerini ortadan kaldırarak cildin üst katmanını temizler, böylece cildin daha pürüzsüz bir görünüm elde etmesini sağlar. Beyazlatma etkisi ile ışıl ışıl parlak bir cilde sahip olursunuz.

  • Kırışıklıklar ve İnce Çizgiler

Mandelik asit hassas ciltler dahil tüm cilt tipleri için uygundur. Hiperpigmentasyon riski düşük olmasından dolayı her mevsimde rahatlıkla yaptırılabilmektedir. Cilt yaşlanmasını yavaşlatır. Hücre yenilenmesini kollajen ve elastinin sentezi aktive ederek ince çizgilerin giderilmesini sağlar.

Mucizevi etkileri olan Mandelik asit kullanımında en önemli faktörlerden biri kullanım oranıdır. %20 ila %30 aralığında Mandelik asit içeren cilt bakımı uygulamasının uzman kontrolünde gerçekleştirilmelidir. Mandelik asit bakımları tüm ölü deri hücrelerini ciltten uzaklaştırarak yeni deri oluşumlarını aktive ederek pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlar.

8 Aralık 2020

Bu İçeriği Paylaş

  • ilk yorum yapan siz olun..

  • Yorum Yapın