TREN

Lazer Epilasyon Nedir? Lazer Epilasyon Sonuçları Kalıcı Mıdır?

Lazer epilasyon son yıllarda popüler bir uygulama haline gelmiştir. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyen hemen hemen herkes lazer epilasyon uygulamasına başvurmaktadır. Fakat işleme başlamadan önce detaylı bir araştırma yapmalıdır. Ne var ki alanında uzman bir kişi tarafından yapılması gerektiğini hijyenik bir ortamda yapılması gerektiği göz ardı edilebiliyor. Sizin için lazer epilasyon uygulamasına ilişkin kafanızda oluşabilecek soruları yanıtlarını hazırladık.

Lazer epilasyon işlemi, istenmeyen kıl köklerine lazer ışınlarının uygulanarak tüylerin kalıcı olarak yok edilmesidir. Lazer ışınları kıl kökünde ısı oluşmasına neden olarak kıl köklerine zarar verir. Gelişmiş Diode Lazer sistemi ile çevre dokuya ve cilde herhangi bir zarar vermeden kıl köklerinin etkili bir şekilde yok edilmesi sağlanmaktadır.

Lazer Epilasyon İşlemi Öncesi Bilmeniz Gerekenler

İlk olarak sabırlı olmayı kesinlikle unutmayın. Uygulamaya başlamadan önce bir süre tüylerinizi köklerinden almamanız gerekmektedir. İşlemin uygulanabilmesi için bölgedeki tüylerin uzun olmaması gerekir ve kısaltma işlemi yapılmalıdır. Ayrıca etkisini görme süresi ise kişinin cilt tipine, kıl tipine ve rengine göre değişiklik göstermektedir.

Lazer Epilasyon Kaç Seansta Biter?

Tek seferlik uygulama ile bölgedeki tüm kıl köklerine müdahale etmek ve etkili sonuç almak imkansızdır. Bu nedenle işleminin belirli süre aralıklarında tekrar edilmesi gerekmektedir. Kaç seans almanız gerektiği tüylerinizin yapısına göre belirlenir. Seans aralıkları da işlemin uygulanacağı bölgenin büyüklüğüne göre değişmektedir. Kişinin fiziksel ve hormonal yapısı, cilt ve kıl tipi ve işlemin yapılacağı kıl köklerinin sertliği etkin bir sonuç elde etmede belirleyicidir. Uygulama yapılacak bölgeye göre de seanslar da değişiklik olabilmektedir.

Göz çukuru ve kaşlar hariç yüz, kol, kulak, koltuk altı, bacak, bikini bölgeleri olmak üzere hassas bölgeler içinde yapılabilmektedir. Bu noktada en önemli şey doğru cihaz ve enerji kullanımına dikkat etmek gerekmektedir. Bu açıdan ayarlanabilir modları bulunan Diode Lazer sistemi ile ince tüylerde de başarılı sonuçlar elde edilebilir. Diode Lazer cihazı cilt yüzeyi lazer ışınları ile yakından taranır. Ancak soğutucu jel ile kullanılmasından dolayı cilde herhangi bir zararı yoktur. Manuel olarak ayarlanabilmesi sayesinde tüm cilt tiplerinde de rahatlıkla uygulanabilmektedir ve ayrıca cildin görünümünü olumsuz etkileyen batık sorunlarında da etkisi bulunmaktadır.

Lazer Epilasyon Zararlı Mıdır? İşleminin Herhangi Bir Yan Etkisi Var Mıdır?

Lazer Epilasyon sadece melanin pigmentinin lazer ışınları ile yakılması amacıyla kıl köklerini hedef almasından dolayı son derece güvenli bir işlemdir. Seans sırasında kişinin acı eşiğine bağlı olarak bir miktar acı hissedilebilir. Diğer epilasyon işlemlerinin aksine lazer epilasyon oldukça acısız bir işlem olan lazer epilasyon sonrasında geçici kızarıklar oluşabilir fakat uzmanınız tarafından lazer sonrası bakım kremleri ile bu şikayetlerin oluşmasını önlemek mümkündür.

Ağda, jilet ve epilasyon cihazlarının aksine lazer epilasyon ile daha kalıcı, etkili ve hızlı sonuç elde etmek daha kolaydır. Seanslarınızı düzenli bir şekilde uzmanınızın kontrolünde tamamladığınızda istenmeyen tüy ve kıllardan tamamen kurtulabilirsiniz. Ne var ki doğru cihazlar ve alanında uzman kişiler tarafından yapılması gereken bir işlemdir. Siz de pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsanız fiyatlar, seans süreleri gibi detayları öğrenmek, Essi Güzellik kampanyaları hakkında bilgi almak için uzmanlara danışabilirsiniz.

9 Ekim 2020

Bu İçeriği Paylaş

  • ilk yorum yapan siz olun..

  • Yorum Yapın